نورالینک چیست و چه کاربرد هایی دارد؟
ایلان ماسک Neuralink را را در سال 2016 تأسیس کرد که یک تجارت نوروتکنولوژی که هدف اصلی آن تعبیه ایمپلنت های مغزی در انسان به منظور بازیابی و تقویت توانایی های فیزیکی با استفاده از فناوری است. علاوه بر این، Neuralink در حال کار بر روی تراشهای است که در مغز افراد برای نظارت و تحریک همزمان فعالیت مغز کار میکند. این برای استفاده در تنظیمات پزشکی، مانند توانبخشی آسیب های جدی نخاعی و مشکلات عصبی طراحی شده است.
Neuralink تنها کسب و کاری نیست که بر روی رابط های مغز و کامپیوتر کار می کند. سازمان غذا و دارو به Synchron، یک تجارت بیوتکنولوژی 20 نفره، اجازه داد تا آزمایشات انسانی را در ماه جولای آغاز کند.
شرکت Neuralink تیمی متشکل از 100 نفر در دفتر مرکزی خود در سانفرانسیسکو دارد که می توان از افرادی مانند ایلان ماسک، بن راپورت، دونگجین سو، ماکس هوداک، پل مرولا، فیلیپ سابز، تیم گاردنر، تیم هانسون و ونسا تولوسا نام برد .
تیم Neuralink در حال کار بر روی ایجاد یک رابط کامپیوتر و مغز قابل اجرا است. ماسک آن را با فیت بیت مقایسه می کند که در جمجمه انسان کاشته می شود و با کابل های میکروسکوپی به مغز متصل می شود.
به گفته ایلان ماسک، هدف Neuralink افزایش سرعت انتقال داده ها از مغز انسان به ماشین است.
از سوی دیگر، متاورس، به گفته برخی از باهوش ترین افراد جهان، چیز بزرگ بعدی است و اکنون اینجاست. به نظر می رسد متاورس مانند داستانی است که در چند ماه گذشته به واقعیت تبدیل شده است، که در آن همه می توانند آن را مستقیماً از چشمان خود ببینند.
متاورس چیست و چه کاربرد های دارد؟
متاورس ترکیبی از چندین عنصر فناوری، از جمله واقعیت مجازی، واقعیت افزوده و ویدئو است که در آن کاربران در یک جهان دیجیتال زندگی می کنند.
متاورس شبکهای گسترده از جهانها و شبیه سازیهای چهار بعدی پایدار است که به صورت آنی و لحظه به لحظه پردازش میشوند. در این دنیا هویت اشخاص، اشیای فیزیکی، تاریخ بشر و حتی سیستمهای پرداختی پیوستگی خود را حفظ میکنند. این مجموعه میتواند همزمان تعداد زیادی افراد را بهصورت مجازی در خود جای دهد؛ بدون آنکه لازم باشد این افراد در یک مکان فیزیکی حضور داشته باشند.
توانایی ادغام دنیای فیزیکی و مجازی، متاورس را قادر می سازد تا واقعیت مجازی و واقعیت ترکیبی را در چندین مورد استفاده روزمره و حوزه هایی مانند سرگرمی، تولید، مراقبت های بهداشتی و درمانی، همکاری، ورزش، تحصیل و آموزش بگنجاند. با این وجود، جنبه های اخلاقی و کاربردی آن موردی است که جوامع جهانی فناوری در حال کار روی آن هستند.
مقایسه عملکرد نورالینک و متاورس توسط ایلان ماسک
ایلان ماسک، مدیرعامل Tesla و SpaceX و بنیانگذار شرکت فناوری Neuralink در مصاحبه اخیر خود اظهار کرد که اعتقاد دارد کمتر کسی ترجیح میدهد در جهان مجازی و متاورس زندگی کند تا در جهان واقعی.
وی اظهار داشت که بحث متاورس صرفا منبعدرآمدی گذرا برای برخی شرکتها بوده و در بلند مدت خبری از آنها نخواهد بود و در عوض تراشههای Neuralink که در ذهن کار گذاشتهمیشوند، انسان را به حد کافی درگیر واقعیت مجازی خواهند کرد.
همچنین افزود که اولین محصول نورالینک، میتواند کاری کند که انسانی که معلولیت دارد بتواند از گوشی هوشمند خود سریعتر از انسانی سالم استفاده کند.
ماسک در ادامه افزود:
در حال حاضر، متاورس چیز قانعکنندهای برای من نیست و بیشتر از واقعیت، به بازاریابی شبیه است. من آن را نمیفهمم، شاید متوجه شوم اما هنوز آن را درک نکردهام.
ماسک خاطرنشان کرد که مردم تمایل چندانی به راه رفتن با دستگاههای واقعیت مجازی ندارند و نمیخواهند همیشه آنها را بر روی سر خود داشته باشند. وی با اشاره به این نکته که در زمان کودکی همواره گفته میشود نزدیک تلویزیون ننشینیم گفت:
این کار به بینایی شما صدمه وارد میکند. درست است؟ اکنون ما تلویزیون را به معنای واقعی کلمه روی صورت خود داریم. آیا این برای شما خوب است؟
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.