ویندوز 11 چه باگ هایی دارد؟

ویندوز 11 چه باگ هایی دارد و چگونه می توان آن ها را حل کرد؟

 

ویندوز ۱۱ به عنوان جدیدترین سیستم عامل مایکروسافت به تازگی عرضه شده و مانند نسخه‌های قبلی در این نسخه هم مشکل وجود دارد و در همین روزهای اولیه پس از عرضه عمومی، مشکلات ویندوز 11 خود را نشان داده‌اند.

البته باگ های ویندوز 11 خیلی چیز عجیبی نیستند و تقریبا تمام سیستم عامل‌ها در روزهای اولیه با این مشکلات مواجه می‌شوند.

خوشبختانه مایکروسافت به سرعت با عرضه بروزرسانی‌های مختلف برای رفع مشکلات ویندوز 11 اقدام کرده است اما برخی از آن‌ها هنوز برطرف نشدند و کاربران همچنان منتظر بروزرسانی‌های جدید هستند. به همین دلیل و برای برطرف کردن مشکلات متداول ویندوز ۱۱ که ممکن است به آن‌ها بربخورید، ما در این مقاله سعی به حل برخی از مشکلات و باگ های ویندوز 11 را داریم،با ما همراه باشید:

مشکلات ویندوز 11

در ادامه به مهمترین مشکلاتی که کاربران تا به امروز در هنگام استفاده از نسخه جدید ویندوز به آن‌ها برخوردند اشاره می‌کنیم. برخی از این مشکلات راه‌حل خاصی ندارند و فقط باید با بروزرسانی‌های مایکروسافت برطرف شوند اما برای حل کردن سایر مشکلات روش‌هایی وجود دارد.

مشکلات نصب ویندوز 11

با وجود اینکه ویندوز چندین ماه پیش عرضه شد هنوز خیلی از کاربران با مشکل در نصب ویندوز 11 مواجه هستند. دلیل این موضوع هم مشخصات مورد نیاز برای نصب این نسخه است. برای آنکه بدانید کامپیوتر شما از حداقل مشخصات مورد نیاز برای نصب ویندوز 11 برخوردار است می‌توانید نرم‌افزار PC Health Check مایکروسافت را دانلود و نصب کنید.

پس از نصب این برنامه و اجرا کردن آن، برنامه به شما می‌گوید آیا کامپیوترتان قادر به نصب ویندوز 11 هست یا خیر. اگر مشکلی وجود داشته باشد مانند تصویر زیر به شما می‌گوید مشکل از کجا است و باید برای برطرف کردنش چه مراحلی را طی کنید. اگر با پیام This PC doesn’t meet the Windows 11 system requirements مواجه شدید سیستم شما نمی‌تواند ویندوز را نصب کند.

از مهمترین مشکلات ویندوز 11 پردازنده حداقل نسل هشتم و پشتیبانی از TPM 2.0 است. پشتیبانی از پلتفرم قابل اطمینان یا TPM سبب می‌شود ویندوز 11 امنیت بسیار بیشتری داشته باشد و اگر کامپیوتر شما در طول 5 تا 10 سال گذشته ساخته شده باشد این احتمال وجود دارد که از TPM پشتیبانی کند. حتی اگر پیامی مبنی بر عدم پشتیبانی سیستم از TPM 2.0 دریافت کنید. چرا که ممکن است گزینه مربوط به آن در تنظیمات بایوس غیرفعال باشد. فقط کافی است به منو بایوس بروید و به دنبال گزینه مربوط به     TPM بگردید.

فقط به این نکته توجه کنید که مادربردهایی که از پردازنده‌های AMD پشتیبانی می‌کنند گزینه مربوط به TPM را با عنوان fTPM نشان می‌دهند و مادربردهای اینتل آن را تحت عنوان PTT ارائه می‌کنند. علاوه بر این می‌توانید چک کنید و ببینید آیا تراشه مربوط به TPM به صورت فیزیکی روی مادربرد شما قرار دارد یا خیر. برای انجام این کار کلیدهای Win + R را فشار دهید و tpm.msc را در کادری که ظاهر شده تایپ کنید. در پنجره بعدی اگر عبارت The TPM is ready for use را مشاهده کردید معنایش این است که این تراشه روی مادربرد شما نصب است، در غیر این صورت عبارت Compatible TPM cannot be found را مشاهده خواهید کرد.

با این حال روش‌هایی برای دور زدن محدودیت‌های مربوط به پردازنده و TPM و مشکل نصب نشدن ویندوز 11 وجود دارد که در این مطلب به آن‌ها اشاره کردیم. البته مایکروسافت می‌گوید حتی اگر این محدودیت‌ها را دور بزنید، به احتمال زیاد در آینده قادر به دریافت و نصب آپدیت‌ها نخواهید بود.

مشکل ویندوز 11 با AMD

یکی از شناخته‌شده‌ترین مشکلات ویندوز 11 مربوط به کامپیوترهای گیمینگی بوده که از پردازنده AMD استفاده می‌کردند. در این کامپیوترها، عملکرد پردازنده پس از نصب ویندوز 11 تا 15 درصد دچار افت شده است. خبر خوب این است که مایکروسافت و AMD این مشکل را برطرف کردند.

مایکروسافت بروزرسانی KB5006746 را ارائه کرده که مشکل مربوط به کش L3 این پردازنده‌ها در برخی نرم‌افزارها را حل می‌کند. می‌توانید آن را از بخش بروزسانی ویندوز دریافت و نصب کنید. AMD نیز یک درایور جدید منتشر کرده که مشکل افت عملکرد پردازنده‌های 8 هسته‌ای این کمپانی را حل می‌کند.

سرعت پایین اینترنت

سرعت پایین اینترنت یکی دیگر از مشکلات ویندوز 11 است که بسیاری از کاربران این نسخه آن را گزارش کردند. مایکروسافت می‌گوید دلیل این سرعت پایین، سازگار نبودن ویندوز 11 با یکی از نرم‌افزارهای شبکه اینتل است. به گفته مایکروسافت نرم‌افزارهای Killer و SmartByte اینتل، رابطه خوبی با ویندوز جدید ندارند. به همین دلیل ممکن است سیستم‌هایی که این دو برنامه را دارند، هنگام استفاده از اینترنت و به خصوص تماشای ویدیو یا بارگذاری وبسایت‌ها سرعت بسیار کمی داشته باشند.

درست مثل مشکل مربوط به پردازنده‌های AMD، برای حل این مشکل هم کار خاصی از دست کاربران بر نمی‌آید و فقط باید منتظر ماند تا آن‌ها با عرضه یک آپدیت این مسئله را حل کنند. آن‌ها گفتند این مشکل را 12 اکتبر حل می‌کنند اما تا به امروز این اتفاق نیوفتاده است.

ویندوز 11 منو استارت ویندوز 10 را دارد

برخی از کاربرانی که نسخه بتا ویندوز 11 را نصب کردند می‌گویند با وجود اینکه به نسخه اصلی آپدیت کردند اما همچنان منو استارت ویندوز 10 برایشان به نمایش درمی‌آید. اگر شما هم چنین مشکلی دارید، نگران نباشید چرا که حل کردنش کار آسانی است و فقط باید یکی از بروزرسانی‌های ویندوز را حذف کنید.

ابتدا به مسیر Control Panel > Programs > Programs and Features > Installed Updates بروید. سپس آپدیت KB5004300 را پیدا و روی آن راست کلیک و Uninstall را انتخاب کنید. حالا کامپیوتر را ریستارت کنید. پس از بالا آمدن ویندوز باید منو استارت شما به ویندوز 11 تغییر پیدا کرده باشد.

حالا باید این آپدیت را دوباره نصب کنید. به Windows Update بروید و دوباره آپدیت KB5004300 را نصب کنید.

فایل اکسپلورر هنوز شبیه به فایل اکسپلورر ویندوز 10 است

برخی از کاربران پس از آپدیت به ویندوز 11 متوجه شدند فایل اکسپلورر آن‌ها هیچ تغییری نکرده و همچنان مانند ویندوز 10 است. هنوز معلوم نیست چرا این مشکل در ویندوز ۱۱ بوجود آمده ولی خوشبختانه راهی برای حل کردن آن وجود دارد.

 

ابتدا از منو بالای فایل اکسپلورر، گزینه View را انتخاب کنید. حالا آخرین گزینه از سمت راست یعنی Options را انتخاب کنید. در پنجره جدید به زبانه View بروید. حالا از فهرستی که مشاهده می‌کنید، گزینه Launch folder windows in a separate process را پیدا کنید و تیک مربوط به آن را بردارید. حالا روی Apply کلیک کنید. فایل اکسپلورر ریستارت خواهد شد و حالا با طراحی جدید مربوط به ویندوز 11 اجرا می‌شود.

امکان تایپ در منو استارت وجود ندارد

این مورد یکی از باگ های ویندوز 11 است که خیلی از کاربران با آن مواجه شدند. برخی اوقات وقتی منو استارت را باز کرده و شروع به تایپ می‌کنید، هیچ اتفاقی نمی‌افتد و کلیدها ثبت نمی‌شوند. مایکروسافت می‌گوید اگر با این مشکل در ویندوز ۱۱ مواجه شدید کلیدهای Windows + R را فشار دهید.

حالا فقط کافی پنجره باز شده را ببندید تا مشکل مربوط به تایپ نشدن کلمات در منو استارت برطرف شود. باز کردن و بستن پنجره Run ظاهرا این مشکل را برطرف می‌کند.

منو استارت کار نمی کند

برخی از کاربران می‌گویند منو استارت آن‌ها پس از بروزسانی به ویندوز 11 دیگر کار نمی‌کند. اگر با این مشکل مواجه شدید کامپیوتر را ریستارت کنید. از آنجایی که نمی‌توانید به منو استارت دسترسی پیدا کنید ابتدا کلیدهای Windows + D و بعد Alt + F4 را فشار دهید. یک منو جدید ظاهر خواهد شد که در آن می‌توانید با کلیک روی Restart و سپس OK کامپیوتر را ریستارت کنید.

اگر منو استارت پس از ریستارت هم درست نشد باید از طریق CMD برای حل مشکل در ویندوز ۱۱ اقدام کنید. کلیدهای Windows + R را فشار دهید و در کادر، CMD را تایپ کنید اما اینتر را فشار ندهید. سپس کلیدهای Ctril + Shift + Enter را فشار دهید تا CMD را به عنوان ادمینستیتور باز کنید. حالا در پنجره CMD فرمان DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth را تایپ کنید. با این کار اگر فایل‌های خرابی از آپدیت ویندوز 11 روی سیستم شما باقی مانده باشد، ویندوز آن‌ها را بازسازی می‌کند.

زمانی که این فرایند به اتمام رسید، فرمان sfc /scannow را تایپ و اینتر را فشار دهید. با این کار سیستم فایل‌ها را بررسی می‌کند تا مطمئن شود تمام فایل‌ها سالم هستند. پس از اتمام این فرایند منو استارت شما باید درست شده باشد. اما اگر بازهم مشکل داشتید، برخی کاربران توانستند با ایجاد کردن یک کاربر جدید و استفاده از آن پروفایل، این مشکل را در ویندوز ۱۱ حل کنند.

مشکلات و باگ های ویندوز 11 خیلی زیاد نیستند و اکثر آن‌ها نیز به زودی توسط مایکروسافت برطرف می‌شوند. به همین دلیل است که همیشه توصیه می‌شود برای نصب نسخه جدید ویندوز چند ماه صبر کنید تا مشکلات اساسی آن پیدا و حل شوند.

 

منبع : techradar

محمدجواد حاجی پور
ارسال دیدگاه